FAQ

Varför ska jag träna just Krav Maga?

Krav Maga är ett effektivt självförsvarssystem som bygger på kroppens reaktionära rörelsemönster. Detta innebär att en utgår ifrån den troliga verkliga reaktionen (=reflexen) som ens kropp skulle göra om en blev attackerad på ett visst sätt. Och sedan utgår en från den positionen för att kontra attacken på ett effektivt sätt.

En av de största fördelarna med Krav Maga är att det på kort tid ger mycket snabb effekt om en skulle ha oturen att bli attackerad. Det är också få självförsvarssystem som blivit så grundligt testade och “dataminade” som Krav Maga i och med att det använts av den israeliska militären sedan 60-talet. Även den svenska militären använder sig av en variant av Krav Maga – på grund av ovanstående skäl.

Varför ska man träna Krav Maga hos just er?

Vi är en del av det internationella Krav Maga nätverket Krav Maga Global. Detta innebär att våra instruktörer lever upp till den standard som är satt av dem. Detta innebär bland annat att våra instruktörer är tvungna att uppdatera sig 36 timmar per år för att de alltid ska hålla sig á jour med det senaste inom pedagogik och teknik.

Kan jag träna som äldre/skadad/i dålig form?

Ja, det är inga problem. Vi på Självförsvarsakademin ser det som vår plikt att se till att alla kan vara med på passen. Vi har flera fysiskt handikappade medlemmar (varav en är på god väg att bli instruktör) och i skrivande stund (2017-06-13) är vår äldsta medlem 62 år gammal.

Dessutom är det så att vi tränar inför en reell, verklig konfrontation (som förhoppningsvis aldrig blir av). På grund av detta är det våra instruktörers uppgift att se till att alla kan träna utefter sin förmåga. Man väljer vare sig när, var eller under vilka omständigheter man är tvungen att använda sig av självförsvar och därför måste man träna utefter sin egen förmåga och sina egna förutsättningar.

Scroll to Top
Scroll to Top